Myyr Yorkissa ja kauempana pohjoisessa -näyttely

VantaaMyyrmäki Myyrmäkitalo, Paalutori 3, 01600 Vantaa Myyrmäen Vantaa-info
Tulosta
11 helmi. - 28 helmi. 2020
11:00
16 Day(s) Ago

Tapahtuman kuvaus

Näyttelyssä on esillä parhaita paloja Humans of Myyr York Facebook -sivuston takana olevan Olli Bergin 2019 vuoden aikana syntyneistä valokuvavedoksista. Hän on kiertänyt Suomea ja etsinyt kuvauskohteita lähestyen tuntemattomia ihmisiä maaseudun kylänraiteilla, kuntien keskuksissa ja jopa erämailla.

Myyr Yorkissa ja kauempana pohjoisessa -näyttely

Näyttelyssä on esillä parhaita paloja Humans of Myyr York Facebook -sivuston takana olevan Olli Bergin 2019 vuoden aikana syntyneistä valokuvavedoksista. Hän on kiertänyt Suomea ja etsinyt kuvauskohteita lähestyen tuntemattomia ihmisiä maaseudun kylänraiteilla, kuntien keskuksissa ja jopa erämailla. Liikkeelle hän lähti keräämällä haastatellen ihmisten spontaaneja sen hetkisiä ajatuksia, sellaisia, joissa käy jollain tavalla ilmi lähiössä kohtaaman ihmisen kotiseutu tai edellinen hänelle tärkeä paikka. Valmiit kuvatarinat on yhdistetty toisiinsa vieden kokonaisuutta eteen päin lähiössä kohtaamien ihmisten vuoropuhellessa keskenään muualla Suomessa kohdattujen ihmisten kanssa. Taiteen edistämiskeskus myönsi Olli Bergille vuonna 2019 kuvataiteiden 6 kk näyttöapurahan.

Olli Berg on taltioinut kuuden vuoden ajan tuntemattomia ihmisiä ja haastatellut heidän tarinoitaan Myyr Yorkissa eli Myyrmäen suuralueella sekä vieraillut kuvaamassa lähiöissä esimerkiksi Espoossa, Helsingissä ja Turussa. Kesällä 2015 hän kiersi Kehäradan valmistumisen kunniaksi sen asemien ympäristöissä. Kuvia tarinoineen on julkaistu toistuvasti sosiaalisessa mediassa.

”Määränpäinä matkoillani oli jonkun Myyrmäessä kohtaamani ihmisen kotiseutu tai edellinen hänelle tärkeä paikkakunta. Seikkailuni kohteet olivat vain sattumanvaraisia suuntia ilman suurempia suunnitelmia. Ainoastaan tiesin mistä lähdin liikkeelle.” (Olli Berg)

Lue lisää: www.humansofmyyryork.fi

Näyttely esillä:

Myyrmäen Vantaa-infossa (Myyrmäkitalo, Paalutori 3) 11.–28.2.2020. Taiteilijatapaaminen Myyrmäen Vantaa-infossa 11.2. klo 12-14.

Tapahtumapaikan Myyrmäen Vantaa-info sijainti

Tapahtumapaikka - Myyrmäen Vantaa-info

Ota yhteyttä suotaan järjestäjään